مدرسه ی کار و فناوری

همیشه راه آسمان باز است پرواز را بیاموز

همیشه راه آسمان باز است پرواز را بیاموز

بایگانی
آخرین نظرات

خوراک زبان گوساله

چهارشنبه, ۶ مرداد ۱۳۸۹، ۰۶:۵۴ ق.ظ

مواد لازم : 
*  زبان گوساله : یک عدد
* ترخون تازه یا خشک : کمی
* نمک و ادویه و فلفل
* گوجه فرنگی
* سیر : چند حبه و پیاز یک عدد
* روغن
* سبزیجات دورچین یا پوره سیب زمینی : به دلخواه
* قارچ ( درشت خرد شده و با شعله زیاد به همراه کمی کره تفت داده شود ... اگه شعله کم باشد قارچ ها آب می اندازند )
مواد برای تهیه سس خوراک : * آب زبان پخته شده
* سس سفید ( کره و شیر و آرد و نمک )
* خامه


طرز تهیه :
قسمت های زاید زبان را تمیز کرده، غدد فراوان زیر گلو، انتهای خرخره گوساله که به زبان چسبیده اند را تمیز کنید و در بیاورید، سپس بشویید و داخل یک قابلمه با کمی نمک بجوشانید .
بعد آب را خالی کرده و زبان را بشویید و مجدداً با آب و زردچوبه و سیر و پیاز و کمی نمک و ترخون و ادویه مخلوط یا کمی گرام ماسالا و یک قاشق روغن بپزید . پخت زبان مدت طولانی فرصت لازم دارد. مثلا حدود دوساعت با شعله ملایم یا بیشتر

پس از پختن تا زبان داغ است پوست روی آن را بکنید و دور بریزید، اگر سرد شود از گوشت زبان به پوست می چسبد و روی گوشت زبان صاف و یکدست نمی شود. حالا زبان را درون یخچال بگذارید خوب سرد شود تا موقع بریدن ریش ریش نشود.
پس از چند ساعت با یک کارد تیز به دلخواه برش بدهید و توی ظرف بچینید، زبان را می شود هم گرم سرو کرد و هم سرد ( ولی مستقیماً از یخچال در نیاروید، که اگر یخ باشد چربی روی آن می ماسد )
حال اطرافش را با قارچ و دورچین های دلخواه تزیین کنید .
سس را هم می توانید روی خوراک توی ظرف اصلی بریزید و هم می شود هرکــس خودش هرچقدر میل دارد روی غذایش بریزد .




سس سفید
مواد لازم :
* کره : 50 گرم
* شیر : 1 پیمانه
* آرد : 4 قاشق سوپخوری 




طرز تهیه :
آرد را در ظرفی ریخته و شیر سرد را به تدریج بهش اضافه کنید تا آرد با شیر کاملا مخلوط شود.
حاا طرف را روی شعله گاز بگذارید و در حال هم زدن بجوشانید تا غلیظ شود. در این حال کره را داخل سس بریزید و هم بزنید . اکنون سس سفید شما آمداه شده .
حال ابرای تهیه سس مخصوص خوراک زبان یک پیمانه آب زبان پخته شده را به آن اضافه کنید . 
فلفل دلمه ای رنگی درون آن خرد کنید، نمکش را هم در انتها فراموش نکید،
حال برای سرو غذا سس تان آماده است ، کمی که خنک شد، هنگام سرو می توانید در صورت تمایل به آن کمی هم خامه و جعفری خرد شده اضافه کنید.
می توانید قارچ ها را داخل سس هم بریزید ولی ترجیح این است که  قارچ ها درشت تر و درون غذا باشند  تا ریز و نازک و درون سس

بعضی ها هنگام سرو گوشت زبان را به صورت ریش ریش در می آورند ( همراه با سس مخلوط می کنند ) و یا همانطور درون ظرف همراه با دورچین های مختلف سرو می کنند و روی آن سس می ریزند. 

منبع : سایت گل بانو

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۹/۰۵/۰۶
طاهره یگانه

نظرات  (۱)

به به !! دهنمون آب افتاد .
زدید تو راه آشپزی

ممنونم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی