مدرسه ی کار و فناوری

همیشه راه آسمان باز است پرواز را بیاموز

همیشه راه آسمان باز است پرواز را بیاموز

بایگانی
آخرین نظرات

۷ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۰ ثبت شده است

آخرین کار عملی دانش آموزان مدرسه رحیم آباد تهیه بستنی بود.

۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ ارديبهشت ۹۰ ، ۱۳:۲۳
طاهره یگانه

دانش آموزان مدرسه عفت در روز زمین پاک در زمین اطراف مدرسه مراسمی برگزار کردن که گزارش تصویری آنرا می بینید

همچنین نمایشگاه مهارت های زندگی در سالن کوچک این مدرسه بر پا شد که عکسهای آنرا می توانید مشاهده کنید.

 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ ارديبهشت ۹۰ ، ۱۳:۳۰
طاهره یگانه
این داستان را با اقتباس از مطلب دوست عزیزم معصومه قیصری نوشته ام که یک اتفاق واقعی است

۶ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ ارديبهشت ۹۰ ، ۱۱:۲۱
طاهره یگانه

در لینک زیر بارم بندی پیشنهادی تمام دروس دوره راهنمایی را مشاهده می نمایید

 
 
 
۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۰ ، ۱۵:۲۳
طاهره یگانه

هدف از نوشتن این پست تنها دیدن مناظر چشم نواز پشت مدرسه نبود. بلکه هدف من معرفی یک مدیر نمونه بود. خانم گراوندی از زمان تاسیس مدرسه راهنمایی رحیم آباد مدیریت این مدرسه را بر عهده داشتند و الحق که خوب مدیری بودند. همانطور که در وبلاگ خاطرات مدرسه خواندید دانش آموزان روستای سرارود به علت نداشتن مدرسه عازم رحیم آباد شدند و خانم گراوندی در عین بزرگواری و از خودگذشتگی یکسال تمام نقش تمام دبیران دبیرستان را بر عهده می گیرد یعنی شب قبل مطالعه می کند و روز بعد درس ها را ارائه می دهد. حتی مجبور می شود به سازمان هم گزارش دهد چون عده ای نام اینکار را کلاس غیر قانونی گذاشته بودند. سالهای بعد سازمان که وضعیت را اینگونه می بیند مجوز تاسیس دبیرستان را صادر می کند. خانم گراوندی از آن به بعد دو شیفت کار می کند هم مدیر راهنمایی و هم مدیر دبیرستان. دوری راه، کمبود امکانات، مسئولیت های ریز و درشت هردو مدرسه و .... هیچکدام  شوق خانم گراوندی را ازخدمت به بچه ها و آینده آنها کم نکرد. بیشتر دانش آموزان نسل اول دبیرستان دانشگاه قبول شدند و علی رغم تمام وعده هایی که مبنی بر کمک های مالی به آنها شده بود(از طرف اداره و نمایندگان مجلس و...) خودشان با سختی بسیار و بدون هیچ کمک هزینه ای مشغول ادامه تحصیل هستند. خانم گراوندی هر روز مصمم تر از روز قبل مدرسه را اداره می کند. مدرسه رحیم آباد 4 کلاس و یک اتاق دفتر دارد و سالنی که تا امسال متعلق به مدرسه بود ولی در کمال تاسف امسال مجتمع این سالن را از مدرسه گرفت و ما ماندیم و تنها همان 4 کلاس. ضمن اینکه تشخیص بر این داده شد که مدیریت دبیرستان را دبیرستانی که خود خانم گراوندی تاسیس کرده بود به کسی دیگر بسپارند...
نمونه بودن این مدیر سخت کوش در این است که هرگز ذره ای تردید به خود راه نمی دهد هنوز همان خانم گراوندی سالهای اول خدمت است با همان انگیزه همان پشتکار همان نیرو کاش مجال بود و می توانستم شخصیت بی نظیرش را  بیشتر معرفی کنم
۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ ارديبهشت ۹۰ ، ۱۹:۱۱
طاهره یگانه
سلام بر اهالی آشنای گسترده معرفت.
به معلم...
که زمزمه های درسهای محبت او خطی از عشق را از سرای دل
تا حضور خدا بر ایمان ترسیم کرد
روزتان مبارک

۸ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ ارديبهشت ۹۰ ، ۱۳:۳۸
طاهره یگانه
سوالی که امروز برای یکی از دانش آموزان پیش آمد این بود: چرا به پنیر اسید لاکتیک اضافه می کنند؟
 پست زیر در پاسخ به دانش آموز گلم است .

پنیر یک ماده ی غذایی جامد است که از شیر دلمه شده ی گاو، بز، گوسفند یا دیگر پستانداران تهیه می شود. شیر، توسط ترکیبی از پنیر مایه و اسیدیفیکاسیون(عملیات کشت دادن شیر با باکتری اسید لاکتیک) دلمه می شود. باکتری ها، شیر را اسیدی می کنند و نقش مهمی را در بافت و طعم اغلب پنیرها ایفا می کنند.
در مورد تعداد کمی از پنیرها، شیر توسط افزودن اسیدهایی مانند سرکه یا آبلیمو دلمه می شود.


در اغلب پنیرها، اسیدیفیکاسیون، در درجات کم تری، توسط باکتری ها انجام می شود که قند شیر را به اسید لاکتیک تبدیل می کنند که برای کامل شدن فرآیند دلمه شدن، به شیر، مایه پنیر اضافه می شود.
مایه پنیر، آنزیمی است که به طور معمول از معده ی دام جوان گرفته می شود، ولی امروزه به طور آزمایشگاهی نیز تولید می شود. مایه پنیرهای گیاهی نیز از گونه های مختلف بوته سینارا(Cynara) گرفته می شود.


صدها نوع پنیر مختلف وجود دارد. ایجاد انواع و طعم های مختلف پنیرها به دلیل استفاده از گونه های مختلف باکتری ها، میزان متفاوت چربی شیر ، تفاوت در زمان رسیدن پنیر، فرآیندهای مختلف پنیرسازی(چدار کردن، کشیدن، قالب زدن و شستن قالب) و گونه های مختلف گاو، گوسفند و یا دیگر پستانداران می باشد. عوامل دیگر شامل رژیم غذایی حیوان و افزودن طعم دهنده هایی مانند آویشن، ادویه یا دود چوب می باشد. اینکه شیر، پاستوریزه شده باشد یا نه، نیز می تواند بر روی طعم پنیر تاثیر بگذارد.


پنیر از لحاظ قابلیت نگه داری و محتوای چربی، پروتئین، کلسیم و فسفات بسیار با ارزش می باشد. پنیر نسبت به شیر، سبک تر و فشرده تر بوده و دارای ماندگاری بیشتری می باشد.
تولید کنندگان پنیر، می توانند در مرکز تولید شیر مستقر شده و از شیر تازه، ارزان و هزینه های کم تر حمل، بهره مند شوند. ماندگاری بالای پنیر، به تولید کننده این اجازه را می دهد تا فروش محصول خود را به زمانی موکول کند که قیمت آن بالا رفته و یا به پول احتیاج دارد. در برخی بازارهای مصرف، حتی پول بیش تری برای پنیرهای رسیده پرداخت می شود.


پنیرها به صورت خام یا رسیده، به تنهایی و یا همراه با دیگر افزودنی ها مصرف می شوند. به هنگام حرارت دهی، اغلب پنیرها ذوب شده و قهوه ای می شوند. برخی پنیرها به خصوص در حضور اسید یا نشاسته، به آرامی ذوب می شوند. دیگر پنیرها، به هنگام ذوب شدن، به صورت کشدار در می آیند که این خصوصیت در غذاهایی مانند پیتزا بسیار لذت بخش می باشد. برخی پنیرها به صورت ناهموار ذوب می شوند، چربی آن ها به هنگام حرارت دهی جدا می شود، در حالی که برخی پنیرهای دلمه شده با مقدار کمی اسید، شامل هالومی وریکوتا، به هیچ عنوان ذوب نمی شوند و حتی در حین پخت، سفت تر نیز می شوند.


ارزش تغذیه ای پنیر

پنیر منبعی غنی ازکلسیم، پروتئین و فسفر می باشد. 30 گرم پنیر چدار حاوی 7 گرم پروتئین و 200 میلی گرم کلسیم می باشد.
به طول کلی، شیر 8 درصد پروتئین، 25 درصد کلسیم، 10 درصد فسفر، 7 درصد روی و 5 درصد ویتامین A ی مورد نیاز روزانه بدن را به همراه دیگر مواد مغذی تأمین می کند.

پنیر و حفظ سلامت دندان

تحقیقات نشان می دهد که پنیرهایی مانند چدار، موزارلا، سوییسی و پنیر آمریکایی می توانند از پوسیدگی دندان جلوگیری نمایند. دلایل متعددی برای این اثر ضد پوسیدگی ارائه شده که عبارت اند از:
* کلسیم، پروتئین و فسفر موجود در پنیر از مینای دندان محافظت می کنند.
* پنیر، میزان بزاق دهان را افزایش می دهد، در نتیجه، اسیدها و قندها را پاک می کند.
* پنیر می تواند دارای اثر ضد باکتریال در داخل دهان باشد.
بقیه مطالب را می توانید در اینجا مطالعه کنید

۱۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ ارديبهشت ۹۰ ، ۱۱:۲۹
طاهره یگانه