مدرسه ی کار و فناوری

همیشه راه آسمان باز است پرواز را بیاموز

همیشه راه آسمان باز است پرواز را بیاموز

بایگانی
آخرین نظرات

ترانزیستور چگونه کار می کند

پنجشنبه, ۵ آذر ۱۳۸۸، ۰۵:۳۶ ق.ظ
 
اعمال ولتاژ با پلاریته موافق باعث عبور جریان از یک
پیوند PN می شود و چنانچه پلاریته ولتاژتغییر کند
جریانی از مدار عبور نخواهد کرد.
اگر ساده بخواهیم به موضوع نگاه کنیم عملکرد یک ترانزیستور را می توان تقویت جریان دانست. مدار منطقی کوچکی را در نظر بگیرید که تحت شرایط خاص در خروجی خود جریان بسیار کمی را ایجاد می کند. شما بوسیله یک ترانزیستور می توانید این جریان را تقویت کنید و سپس از این جریان قوی برای قطع و وصل کردن یک رله برقی استفاده کنید.
موارد بسیاری هم وجود دارد که شما از یک ترانزیستور برای تقویت ولتاژ استفاده می کنید. بدیهی است که این خصیصه مستقیما" از خصیصه تقویت جریان این وسیله به ارث می رسد کافی است که جریان وردی و خروجی تقویت شده را روی یک مقاومت بیندازیم تا ولتاژ کم ورودی به ولتاژ تقویت شده خروجی تبدیل شود.

جریان ورودی ای که که یک ترانزیستور می تواند آنرا تقویت کند باید حداقل داشته باشد. چنانچه این جریان کمتر از حداقل نامبرده باشد ترانزیستور در خروجی خود هیچ جریانی را نشان نمی دهد. اما به محض آنکه شما جریان ورودی یک ترانزیستور را به بیش از حداقل مذکور ببرید در خروجی جریان تقویت شده خواهید دید. از این خاصیت ترانزیستور معمولا" برای ساخت سوییچ های الکترونیکی استفاده می شود.

 
از لحاظ ساختاری می توان یک ترانزیستور را با دو دیود مدل کرد.
ترانزستورهای اولیه از دو پیوند نیمه هادی تشکیل شده اند و بر حسب آنکه چگونه این پیوند ها به یکدیگر متصل شده باشند می توان آنها را به دو نوع اصلی PNP یا NPN تقسیم کرد. برای درک نحوه عملکرد یک ترانزیستور ابتدا باید بدانیم که یک پیوند (Junction) نیمه هادی چگونه کار می کند.
در شکل اول شما یک پیوند نیمه هادی از نوع PN را مشاهده می کنید. که از اتصال دادن دو قطعه نیمه هادی P و N به یکدیگر درست شده است. نیمه هادی های نوع N دارای الکترونهای آزاد و نیمه هادی نوع P دارای تعداد زیادی حفره (Hole) آزاد می باشند. بطور ساده می توان منظور از حفره آزاد را فضایی دانست که در آن کمبود الکترون وجود دارد.

اگر به این تکه نیمه هادی از خارج ولتاژی بصورت آنچه در شکل نمایش داده می شود اعمال کنیم در مدار جریانی برقرار می شود و چنانچه جهت ولتاژ اعمال شده را تغییر دهیم جریانی از مدار عبور نخواهد کرد 

این پیوند نیمه هادی عملکرد ساده یک دیود را مدل می کند. همانطور که می دانید یکی از کاربردهای دیود یکسوسازی جریان های متناوب می باشد. از آنجایی که در محل اتصال نیمه هادی نوع N به P معمولآ یک خازن تشکیل می شود پاسخ فرکانسی یک پیوند PN کاملآ به کیفیت ساخت و اندازه خازن پیوند بستگی دارد. به همین دلیل اولین دیودهای ساخته شده توانایی کار در فرکانسهای رادیویی - مثلآ برای آشکار سازی - را نداشتند.

معمولآ برای کاهش این خازن ناخاسته، سطح پیوند را کاهش داده و آنرا به حد یک نقطه می رسانند
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۸/۰۹/۰۵
طاهره یگانه

نظرات  (۵)

۰۵ آذر ۸۸ ، ۰۵:۴۷ حرفه و فن میناب
سلام

چه جالب! مطلب مفیدی بود
۰۵ آذر ۸۸ ، ۱۹:۰۹ ناصری خواه
سلام عزیزم
خوبید همکار گلم؟
ببخشید یه مدته که نتونستم بهتون سر بزنم. از مطلب خوبتون استفاده کردم با تشکر از تلاش شما.
۰۵ آذر ۸۸ ، ۱۹:۱۰ گاه نوشت دبیر ادبیات
سلام همکار محترم
سلیقه شما در ارائه مطالب مرتبط با رشته تان درخورتحسین است. امیدوارم همیشه موفق باشید.
عکس های مربوط به تخم مرغ ها بسیار جالب بود.
سلام
من هر وقت مطلب جدید میزارید میام ومیبنم ازم دلگیر نشو سرم شلوغه آخه من واسه چند تا شرکت کامپیوتر فروشی به صورت پاه وقت کار می کنم.چند تا سیستم هم متعلق به برنامه ی دانش آموزی(خدمات ماشینی مدارس)ماله چند تا مدرسه ی روستایی تو خونه س که آن ها را هم انجام میدم ضمن این که دو تا مدرسه تو شهر هست که باید کار اونا را هم انجام بدم خیلی سرم شلوغه و هر روز چند دقیقه ای به اینترنت سرک می کشم و نظرات رو میخونم وخبر جدیدی اگه باشه میزارم اگر وبلاگ دوستان آپ شده باشه یه سرمیزنم و مطالبشون رو میخونم و نظری میدم.
البته از چهارشنبه تا الان نیومدم اینترنت.
وگرنه میدونید که معمولا بعد از به روز کردن وبلاگتون من اول نظر رو میدم.وبلاگ شما در قسمت وبلاگ دوستان بخش مدیریت وبلاگم هست و هروقت آپ کنید متوجه میشم.راستی اونی که سه شنبه دیدی من نبودم .چون سه شنبه با پیکان آمدم نه پراید.
در مورد فایل فلش ماشین نگفتی که میخوای یانه؟
عیدتون هم مبارک

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی